Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 9. maijs

Rollbiskvīts


Sastāvdaļas biskvītam:
6 olas
6 ĒK cukurs
6 ĒK milti / no tiem 1-2 ĒK var būt kartupeļu milti /
Pagatavošana:
Atsevišķi  saputo dzeltenumus ar cukuru. Tad saputo arī baltumus ar šķipsnu sāls stingrās putās. Pie dzeltenumiem piesijā miltus un sajauc. Pieliek klāt olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos mīklā.
Variants: Var pitot olas visu kopā, taču garšīgāk ir atsevišķi.
Lej uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 200 grādos 15-17 minūtes (vai ~25 minūtes uz 150 grādiem) , kamēr zeltaini brūns. Izgāž uz dvielīša, noņem  papīru apgriež maliņas, lai nelūst. Tad sasmērē ar ievārījumu vai citu pildījumu un sarullē.
Varianti pildījumam:
  • 1 paciņa sviests, bundža iebiezinātais kondensētais piens un svaigas dzērvenes. Visu sakuļ kopā un iesmērē gandrīz atdzisušā ruletē.
  • Uz biskvīta vispirms plāni uzsmērēju Kāruma vaniļas krēmu un pa virsu ievārījumu.
  • tirgū nopērkamā sveramā karameļu mērce
  • putukrējums + mascarpone vienādās attiecībās. Klāt pēc vēlmēm - sagrieztus augļus vai ogas, no kompota vai svaigus, var nosmērēt ar ievārījumu un šo krēmu pa virsu.
  • 200 ml saldo krējumu saputo ar 1 ĒK cukura. Kad putukrējums gandrīz uzputojies, pievieno 1 bundžiņu vārīto kondensēto pienu un turpina putot.
Ieteikumi:
- lai papīru būtu vieglāk noņemt, visu noņemšanas laiku mitrina cepamo papīru
- ja uzreiz nepilda pildījumu, tad var sarullēt ar visu cepam papīru vaļīgā ruletē. Tad ietin dvielī un atdzesē lēnām. Pēc tam uzmanīgi atritina un noņem papīru.
- cepšanas laikā nevajag virināt durtiņas, tad var saplakt biskvīts.
- lai nesaplaktu cepums, kad pievienots saputotais olas baltums, nedrīkst klapēt pa bļodas malu.

Receptes variants:
Sastāvdaļas:
5 ĒK cukura
5 ĒK milti
5 ĒK sausā piena pulvera
3 olas
1/3 TK cepampulvera vai ar etiķi dzēstas sodas.
Olas saputo ar cukuru, pievieno miltus, sauso pienu, ar etiķi dzēstu sodu. Mīklu izlej uz karstas cepešpannas, kas mazliet ieziesta ar augu eļļu, liek karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Gatavību pārbauda ar kociņu

kanēļmaizītes u.c. bulciņas


Parasto rauga mīklu izrullē plānu, noziež ar mīkstu sviestu, pārkaisa ar cukuru, uzkaisa kanēli un vanilīna cukuru, sarullē desā, tad ar nazi sagriež gabaliņos un izveido rozi, saspiežot vienu griezto malu, bet otru izvēršot. Pārziež ar sakultu olu.