Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Ātrā cepumu torte

Pagatavošana:
Kārta selgu cepumu, tad kārta skābā krējuma ar cukuru, augļi - banāni vai persiki/aprikozes ( var arī nokompota),  tad atkal cepumu, krējums, augļi un tā "krāmē" - cik lielu torti grib. Beigāsuz kādām stundiņām liek ledusskapī.
Varianti:
Kādā no kārtām var likt sasmalcinātus valriekstus vai plāni sagrieztu vaniļas zefīru.
Skābajam krējumam vēl var pievienot arī kakao pulveri. un Td var vienu kārt smērēt ar to. Ja liekas, ka būs par sausu, tad cepumus var, kārtojot kārtas, aši iemērkt pienā.
Protams var lietot arī saputotu putukrējumu un izmantot arī maskarpones sieru. Tāpat nevar "smādēt" arī variāciju ar kādu ievārījumu.

mīkla mīkstiem pīrāgiem

Sastāvdaļas:
1/2 litrs piens
1 kg milti
6 ĒK eļļas
6 ĒK cukura
2 paciņas sausā rauga
Pagatavošana:
Pienu uzsilda. Pievieno raugu ,eļļu un cukuru. Iemīca miltus, līdz mikla atlec no malām un nelīp pie rokām. Uz 2 h liek ledusskapī. Tad gatavo speķa pīrādziņus vai maizītes/bulciņas.

Kā izvēlēties arbūzu?

• Gatavam arbūzam vienmēr ir sausa „astīte”, taču tas ne vienmēr liecina par tā gatavību – arbūzs var būt norauts negatavs, bet „astīte” nokaltusi, to transportējot;
• Ja pa arbūzu uzsit ar plaukstu, skaņai jābūt klusai. Ja arbūzs skan – tātad tas nav gatavs;
• Ja, spiežot rokās, arbūzs nobrikšķ, tas liecina par tā gatavību;
• Labāks ir tas arbūzs, kam uz sāna ir dzeltens, nevis balts plankums;
• Ja arbūza mizai pārvelkot nagus, miziņas virsējā kārtiņa viegli atdalās, tad arbūzs ir nogatavojies.