Sastāvdaļas
1. Medus
|
400 gr
|
2. Cukurs
|
200 gr
|
3. Milti
|
550 gr
|
4.Sviests
|
100 gr
|
5. Olas
|
2 gab
|
6.Cepampulveris
|
1 tējkar.
|
7.spirts(degvīns)
|
10 ml
|
8. Piparkūku
garšvielas
|
4 tējkar.
|
Vai:
|
|
krustnagliņas
|
10 gab.
|
kardamons
|
5 gr
|
kanēlis
|
½ tējkar.
|
malts ingvers
|
1 tējkar.
|
malts muskatrieksts
|
1/2
tējkar.
|
koriandrs
|
1 tējkar.
|
Melnie pipari
|
5 gab.
|
Medu ar sagrauzdētu cukuruun sviestu uzvāra. Pievieno pusi miltu, spirtu un sasmalcinātas garšvielas. Visu sakuļ. Atdzesētai masai pievieno olasw, cepamo pulveri un atlikušos miltus.
1. Medus | 200 gr |
2. Briežraga sāls | 1/2 tējkar. |
3. Milti | 400 gr |
4. Malts ingvers | 1 tējkar. |
5. Muskatrieksts | 1 gab |
6. Krustnagliņas | 10 gab |
7. Kanēlis | 5 gr |
8. Olas | 2 gab |
9. Sviests | 100 gr |
10. Mandeles | 100 gr |