Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

ceturtdiena, 2011. gada 27. oktobris

Neceptā 'Philadelphia Milka' siera kūka

Sastāvdaļas:
160 g sasmalcinātu cepumu
80 g sviesta
22 g želatīna
700 g „Philadelphia Milka" krēmsiera
125 g skābā krējuma
250 ml salda krējuma
30 ml apelsīnu liķiera
½ apelsīna mizas, smalki sarīvēta
80 g „Milka Daim" šokolādes
90 g valriekstu
Pagatavošana:
Ieziež cepampannu ar izkausētu sviestu. Ieber nedaudz cepumu drupaču un ar tām noklāj visas malas.
Pannā sagrauzdē valriekstus un tos nedaudz sasmalcina.
'Traukā ar cepumu drupačām pievieno izkausētu sviestu un 1/3 sasmalcināto riekstu. Liek veidnē un izveido pamatni.
Iemērc uz 5 minūtēm želatīnu un pēc tam to karsta ūdens peldē izkausē.
Gatavo krēmu - krēmsieru sajauc ar krējumu, pievieno liķieri un apelsīnu miziņas.
Atsevišķi saputo saldo krējumu, un kuru, kad tas saputots, iemaisi krēmā. Beigās, ātri maisot, pievieno izkausēto želatīnu.
Lej sagatavotajā veidnē. Pārber ar sakapātu „Milka Daim" šokolādi un pāri palikušajiem riekstiem. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12 stundām, lai sastingst.
Pasniedzot, labāk griezt ar karstu nazi. šim nolūkam nazi iemērc karstā ūdenī un tad noslauka.
Receptes ideja no  http://woman.delfi.lv/archive/print.php?id=37823713

pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Ābolu kūka ar mannas biezputras pildījumu.

Sastāvdaļas:
70 g sviests
70 g cukurs
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarotes soda
170 g milti
2 āboli (vai 2 glāzes rabarberu)
cukurs
kanēlis
nedaudz krējuma
Mannas biezputrai:
2 glāzes piens
4 ēdamkarotes manna
1 olas dzeltenums
70 g sviests
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 grādiem.
Sajauc mīklu no sviesta, cukura, olas dzeltenuma,  sodas un miltiem.
Mīklu ieklāj nelielā tortes formā.
Izvāra mannas biezputru, iejauc tajā olas dzeltenumu, sviestu, un pievieno vaniļas cukuru.
Biezputru liek virsū mīklai.
Uz mannas biezputras kārtas uzklāj kārtu ar sagrieztiem āboliem un uzkaisa nedaudz ar kanēli samaisīta cukura.
Cep 180 grādos aptuveni 35 minūtes. Kad atdziest apsmērē ar skābu krējumu, kas sakjaukts ar cukuru.
Receptes oriģinālu skatīt: http://www.upenes.com/2011/10/19/loti-vienkarsa-torte/

Ābolkūka /ātrā/

Sastāvdaļas:
250 g margarīns
2 glāzes milti
1 glāze skāba krējums
sāls
āboli
cukurs
kanēlis
1 ola
Pagatavošana: Margarīnu sarīvē skaidiņās, pievieno 2 glāzes miltus, 1 glāzi skāba krējuma un nedaudz sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu pārdala to 2 daļās, katru saveļ lodē un liek uz ½ stundu ledusskapī. Katru daļu plāni izrullē un vienu rullējumu uzliek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus ābolus, kas sajaukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.
Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu un cep 250°C temperatūrā līdz garoziņa kļūst zeltaini brūna.
Ideja ņemta no: http://www.receptes.lv/receptes/atra-abolkuka-2/

Mājas torte Cielaviņa

Sastāvdaļas bezē biskvītam:415 g cukurs
6 olu baltumi
75 g miltu
270 g zemesriekstu
Sastāvdaļas krēmam:6 olu dzeltenumi
40 g cukurs
60 g ūdens
400 g sviests
4 ĒK. kakao
100 g nevārīts kondensētais piens
50 g rums
 Sastāvdaļas dekorēšanai:200g šokolāde
100 ml 35% saldais krējums
zemesrieksti
saberzti šokolādes cepumi (malu  apbēršanai)
Biskvīta pagatavošana: Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad tos atdzesē un sasmalcina ar nazi. Biskvītam sausā traukā iesit olu baltumus, nepārtraukti putojot, pakāpeniski pievieno 1/3 cukura līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
Izgriež no cepamā papīra trīs 26+2 cm lielus apļus. Biskvīta masu sadala trīs daļās un katru liek pa vidu izgrieztajam aplim, atstājot malu 1 cm. Tad ar nazi vai lāpstiņu masu vienmērīgi izlīdzina. Liek uz 10 min. 100 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.  Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
Krēma pagatavošana:
Katliņā no ūdens un cukura savāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus, palēnām tiem pielej un pieputo karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu un izsijātu kakao, kas izšķīdināts rumā. Turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
Krēma dekorēšanai pagatavošana:
Ūdens peldē karsē saldo krējumu (ap 60 grādiem), tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. sanāk pabieza, bet līstoša šokolādes masa, tai pievieno smalcinātus riekstus.
Tortes noformēšana:
Biskvītam noņem cepamo papīru. Divus no biskvītiem apsmērē ar pusi krēma, nolīdzina un saliek abus kopā. Virsū liek trešo biskvītu. palikušo krēmu vienmērīgi pārklāj kūkas virsai un malām. pārlej ar šokolādes krēmu (rotāšanai) un tortes malas apber ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem.
Padomi:
vislabāk Cielaviņa garšos trešajā dienā. Pirmajā jācep biskvīts, otrajā jāgatavo krēms un jāveido kūka, tad tai jāļauj ievilkties, un beidzot, trešajā dienā, tā būs gatava baudīšanai.
No diskusijām, liekas, ka vislabākais karstums bizē cepuma cepšanai ir 140-150 grādi ar ventilatoru
- ja liek uz 150, ar mazliet pavērtām durtiņām, un cep drusku ilgāk kā stundu - arī labi.
- lai nedeformētos, pirmo pusstundu liek uz 120 grādiem un pēc tam uz 150