Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2012. gada 11. jūlijs

Sēklu maize ( no Martas)

Izejvielas
500 g parastie kviešu milti
500 g vidēji maltie nepārstrādātie kviešu milti
500 g vidēji starp smalki malti rudzu milti
1 glāze cukurs
2 ĒK sāls
3 glāzes katru savādāku ar sēklām ( sezama, saulespuķu, linsēklas un var visādus riekstus,piemēram, valrieksti garšīgi ir)
Pagatavošana
Izņem savlaicīgi no ledusskapja ieraugu. Miltus iesijā bļodā un sajauc visus kopā ar cukuru un sāli. Vidiņā ieliek ieraugu, kam lēnām lej klāt 1 l siltu ūdeni un mīca mīkliņu, domājot labas domas, kamēr mīkla nāk nost no rokām.
Samīcīto mīklu atstāj uz 10 -12 h siltā vietā un tad atņem nost ieraugam 3 ĒK, ko liek ledusskapī nākošai reizei ieraugam. Var vēl ar 3 ĒK ierauga padalīties ar draugiem. Veido kukuli un
cep 1.10 h 180 grādos.

adreses par maizes cepšanu

http://cikartiski.wordpress.com/tag/maize/ dažādas citu tautu maizes receptes