Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Rabarberu ķīselis ar mascarpone siera cepurīti


Sastāvdaļas ķīselim:
300 g rabarberu
0,5 l ūdens
2 dl plūškoka sulas
miziņa no puses citrona
1,5–2 dl cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
0,5 dl ūdens
Sastāvdaļas Mascarpone siera krēmam1 kg mascarpone siera
1 olas dzeltenums
4 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote punša
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 olas baltums
Pagatavošana:
Ielej ūdeni un sulu katlā, pievieno cukuru un citrona miziņu. Uzvāra un ļauj vārīties 5 minūtes. Pievieno rabarberu gabaliņus un vāra, līdz tie kļūst mīksti. Izņem citrona miziņas. Izšķīdina kartupeļu cieti nelielā daudzumā auksta ūdens un, lēni maisot, ielej sulā. Maisa, līdz sabiezē. Pēc tam lej gatavo ķīseli bļodā un pārkaisa ar cukuru, lai uz ķīseļa neizveidotos plēvīte.
Sakuļ kopā olas dzeltenumu ar cukuru un pievieno mascarpone sieru. Pārlej ar punšu un pārkaisa ar vaniļas cukuru. Sakuļ olas baltumu stingrās putās un pievieno maisījumam. Atdzesē ~2 h ledusskapī. Pasniedz katrai porcijai uzliekot putotā mascarpone siera.cepurīti.



Noderīgas vietas gatavojoties Lieldienām

olu krāsošana:
http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/olu-krasosanas-un-gatavosanas-gudribas.d?id=38130497