Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Torte "pinkainais čalis"/ jeb čirkainais princis/ jeb čirkainais petručio/

Ļoti interesanta recepte, ko atradu dažādos avotos. Taču vislabākā likās šī.Sastāvdaļas mīklai:
1 kārba kondensētā piena ar cukuru.
2 glāzes skābā krējuma.
2 glāzes cukura.
4 olas.
4 tējkarotes sodas ,kurai nedaudz pievieno etiķi vai cepamo pulveri.
3 glāzes miltu.
Sastāvdaļas krēmam:
5 glāzes skāba krējuma saputo ar 2 glāzēm cukura un pievieno kakao.
Sastāvdaļas glazūrai:
8 ĒK cukura
4 ĒK piena
6 ĒK kakao
100 g sviesta

Pagatavošana:
No sastāvdaļām samaisa mīklu un sadala 2 daļās - viena būs gaišā, otrai pievieno 4 tējkarotes kakao pulvera . Attiecīgi no katras daļas cep divas kārtas - kopumā būs četras.
1.kārta - liek balto biskvītu
2.kārta - vienu tumšo daļu salauž parupjos gabalos apvārta krēmā un kārto gludi virs 1 kārtas
3.kārta - atkal liek balto biskvītu
4.kārta - otru tumšo daļu salauž gabalos apvārta krēmā un nevienādi uzliek uz 3 kārtas (veidojas paaugstinājums).
Glazūras sastāvdaļas sajauc un maisot vāra 2 minūtes. Kad glazūra atdzisusi, to pārlej pāri tortei, cenšoties noklāt virsējo kārtu.
Tad liek torti vēsumā, lai tā kārtīgi iesūcas.
_________________________________________________________
Variācijas, kuru idejas ņemtas no citiem avotiem:
1)     ņem ½ no visa daudzuma
2)     neņem kondensēto pienu, bet vēl vienu glāzi krējuma ( kopā 3)
3)     cep divas kārtas un tās abas salauž gabalos, ko attiecīgi iemaisa krēmā un no masas veido torti..