Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

Valriekstu kūka

Sastāvdaļas:
50 g miltu 
100-120 g sviesta
300 g brūnā cukura
4 olas
250 g valriekstu
1,5 TK cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Saputo siltu sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Tad pievieno valriekstus, miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu kārtīgi sajauc un lej kūkas formā ~ 23-25 cm diametrā. Lai ērtāk, formu var izklāt ar cepamo papīru.
Cep 180 grādos ~ 40 minūtes ( režīmā, kad cepas gan augšpuse, gan apakšpuse)

trešdiena, 2012. gada 8. februāris

Kekss ar ķirbi

Sastāvdaļas:
1 glāze cukura
1 glāze manna
4-5 olas
50 g mīksta sviesta
1 kg ķirbis
Citrona miziņa
Cepamais pulveris
Rozīnes un/vai aprikozes
Ķirbja sēklas
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, bet olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
Rīvētiem ķirbjiem pievieno rozīnes, ķirbju sēkliņas, saputotos olas dzeltenumus, cepampulveri, sviestu un mannu. Iecilā saputotos olu baltumus.
Masu liek kēksa formā ar cauru vidu, pārkaisa ar kanēli un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h. Gatavību pārbauda ar kociņu vai skaliņu.

Cepumi - sēnītes

Sastāvdaļas:100 g margarīna
1glāze cukura
1 ola
100 g sk.krējuma
1 glāze cukura sīrupa
2,5 glāzes miltu
soda
vanilīns
1-2 ĒK magones
kakao
Pagatavošana: Saputo margarīnu ar cukuru. Pievieno krējumu olas, sodu un miltus.
Mīklu sadala 2 daļās katru daļu saveļ „desā” un sagriež gabaliņos.
No vienas daļas veido 4 – 6 cm garus kātiņus (kā sēnītei - vienu galu resnāku)
No otras daļas veido cepurītes.
Kātiņu resnāko galu iemērc sakultā olas baltumā vai vienkārši ūdenī un apber ar magonēm.
Kārto uz plāts stāvus ar resnāko galu uz leju. Cep gaiši brūnus.
Izcep arī cepurītes. Kad sēnīšu cepurītes un kātiņi izcepti, cepurītē izveido bedrīti un to ar cukura sīrupu pielīmē kātiņam. Pēc tam cepurīti iemērc kakao masā, ko pagatavo šādi – uzsilda cukura sīrupu un pievieno tam kakao.
Avots: http://dra.lv/gFtw55