Sastāvdaļas mīklai: 6 olu dzeltenumi
100 gr cukurs
100 gr sviests
150 gr milti
vanilīns
1 TK soda Sastāvdaļas krēmam: 6 olu baltumi
300 gr cukurs
17 gr želatīns
150 gr sviests
150 gr iebiezinātais piens
citrons Sastāvdaļas glazūrai: 1 lielā šokolādes tāfelīte
5 ēĒK piens
Pagatavošana:
100 gr cukurs
100 gr sviests
150 gr milti
vanilīns
1 TK soda Sastāvdaļas krēmam: 6 olu baltumi
300 gr cukurs
17 gr želatīns
150 gr sviests
150 gr iebiezinātais piens
citrons Sastāvdaļas glazūrai: 1 lielā šokolādes tāfelīte
5 ēĒK piens
Pagatavošana:
Mīkla - sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus, vanilīnu, sodu un miltus. Labi samaisa, mīklu sadala uz pusēm un izcep 2 kārtas.
Krēms – izšķidina želatīnu aptuveni 1,5 glāzēs silta ūdens. Kad želatīns izšķīdis, tam pievieno pusi no cukura, pierīvē citrona miziņu un piespiež citrona sulu. Ja nav citrona var pievienot nedaudz citronskābes. Visu maisa līdz cukurs pilnīgi izkusis. Atstāj siltumā.
Saputo 6 olu baltumus ar atlikušo cukuru un pievieno siltu želatīna maisījumu. Pēc garšas pievieno vanilīnu. Atdzesē.
Saputo sviestu ar iebiezināto kondensēto pienu. Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno iepriekš sagatavoto želantīna/olu baltumu masu. Variants - uzputoto sviestu piemaisa atdzesētai želantīna/olu baltumu masai.
Glazūra - šokolādi izkausē siltā pienā un pārlej tortei.
Krēms – izšķidina želatīnu aptuveni 1,5 glāzēs silta ūdens. Kad želatīns izšķīdis, tam pievieno pusi no cukura, pierīvē citrona miziņu un piespiež citrona sulu. Ja nav citrona var pievienot nedaudz citronskābes. Visu maisa līdz cukurs pilnīgi izkusis. Atstāj siltumā.
Saputo 6 olu baltumus ar atlikušo cukuru un pievieno siltu želatīna maisījumu. Pēc garšas pievieno vanilīnu. Atdzesē.
Saputo sviestu ar iebiezināto kondensēto pienu. Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno iepriekš sagatavoto želantīna/olu baltumu masu. Variants - uzputoto sviestu piemaisa atdzesētai želantīna/olu baltumu masai.
Glazūra - šokolādi izkausē siltā pienā un pārlej tortei.