Sastāvdaļas mīklai:
200 g sviesta·
200 g cūku tauku·
4 olas·
400 g cukura·
400 g iesala ekstrakta·
200 g medus·
1 TK cepamā pulvera·
1 kg miltu·( ja vajag var nedaudz vairāk)
1 ĒK piparkūku garšvielu
200 g cūku tauku·
4 olas·
400 g cukura·
400 g iesala ekstrakta·
200 g medus·
1 TK cepamā pulvera·
1 kg miltu·( ja vajag var nedaudz vairāk)
1 ĒK piparkūku garšvielu
1 ola apsmērēšanai·
Garšvielu sastāvdaļas:
melnie pipari/kardamons/kanēlis/krustnagliņas/muskatrieksts/kaltēta apelsīna miziņa/ingvera pulveris
smaržīgie pipari
Sastāvdaļas cukura glazūrai:
1 olas baltums
200 g pūdercukura
nedaudz citrona sulas
200 g pūdercukura
nedaudz citrona sulas
Pagatavošana:
Taukvielas uz nelielas uguns katlā izkausē. Pievieno cukuru, medu un iesala ekstraktu. Ar koka karoti lēni maisot karsē līdz cukurs ir izkusis. Nedrīkst uzvārīties. Siltajā masā iemaisa ¾ miltu, cepamo pulveri, garšvielas un olas. Visu rūpīgi samaisa un tad atdzesē līdz to var mīcīt ar rokām. Atlikušos miltus izber uz galda un vidū liek padzisušo mīklu un mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām un tā kļuvusi gluda un vijīga. Mīklu liek bļodā, pārkaisa ar nedaudz miltiem, pārsedz un vismaz trīs dienas uzglabā istabas temperatūrā. Cep 180º teemperatūrā ~10 min. Olas baltumu sakuļ baltās putās un pakāpeniski pievieno pūdercukuru un citrona sulu.