Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

ceturtdiena, 2011. gada 10. novembris

Mafini ar āboliem

Sastāvdaļas2 gl. miltu
1 TK cepamais pulveris
½ TK sodas
1 TK sāls
1/2 gl. sviests
1/4 TK vaniļas cukurs
1,5 gl. Nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu
1 gl. cukurs
2 olas
1,5 gl. nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu
Pārkaisīšanai:
1/3 gl. brūnais cukurs
1 ĒK milti
1 TK kanēlis
1 ĒK sviests

Pagatavošana 
Sajauc kausētu sviestu ar olām un āboliem piesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sodu, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisa.
Atsevišķi sajauc brūno cukuru, miltus, kanēli un sviestu
Mafinu formiņās liek mīklu un pa virsu nedaudz uzber pārkaisīšanai sajaukto masu.
Cep 19 grādos ~20 minūtes un pēc krāsns izslēgšanas vēl 5 minūtes atstāj krāsnī.
Receptes ideja ņemta no http://silva.prieksgatavot.lv/

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

Ātrie ābolu rauši/pīrāgi/plātsmaizes

1.variants:
Sajauc 2 olas ar 1gl cukura,1TK vanilīna cukura,1/2-1 TK sodas,1gl skābā krējuma vai kefīra, 2 gl miltu.
Mīklu lej ietaukotā pannā, virsū kārto ābolu šķēlītes un visu pārsmērē ar krējumu, kas samaisīts ar ievārījumu (vislabāk zemeņu). Pa virsu uzkaisa nedaudz kanēļa.