Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

sestdiena, 2012. gada 3. marts

Vafeles ar šķinķi un sieru

Sastāvdaļas:
50 g margarīna
2 olas
1/2 l piena vai rūgušpiena
150 g miltu
70 g sarīvēta siera
100 g smalki sagriezta kūpināta šķiņķa
1,5 TK cepampulvera
Pagatavošana:
Olas saputu un pievieno pusi piena un miltus ar cepampulveri. Visu sakuļ vienveidīgā mīklā. Pievieno atdzes;etu izkausētu margarīnu un pārējo pienu. Pieber sieru un šķiņķi.
Cep biezās vafeles( piemēram sirsniņpannā).

Smilšu vafeles_2

Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu
1/2 glāzes cukurs
1 ola
30 g sviesta
1/2 l ūdens
naža gals sāls
naža gals soda
vanilīns pēc garšas
Pagatavošana:
Istabas tempoeratūras sviestu saberž ar cukuru, pievieno olu, sāli, sodu, vanilīnu un labi sakuļ. Pielej pusi ūdens, pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Pēc tam pakāpeniski pievieno pārējo ūdeni.


Avots: Padomjlaiku igauņu vafeļpannas instrukcija

Liesās vafeles

Sastāvdaļas:
1 glāze miltu
1 ola
1 glāze ūdens
naža gals sāls
naža gals soda
Pagatavošana:
Sakuļ olas dzeltenumu ar sāli un sodu. \Pievieno 1/2 glāzes ūdens, ieber miltus un kārtīgi samaisa. Pakāpeniski pielej pārējo ūdeni. Ja vēlas var piebērt 1-2 ĒK cukura.
Avots: Padomjlaiku igauņu vafeļpannas instrukcija

Kraukšķīgās vafeles

Sastāvdaļas:
1 glāze miltu
1 1/3 glāzes piena
20 g raugs
100 g sviests
1/2 TK cukurs
Pagatavošana:
Sasmalcina raugu un sarīvē ar cukuru. Pielej ppusi no piena, ieber  miltus un samaisa.
Pievieno pārējo pienu, sviestu un labi samaisa. Liek siltā vietā uz 1 stundu. Pēc tam cep.
Avots: Padomjlaiku igauņu vafeļpannas instrukcija

Torte Prāga

Sastāvdaļas:
3 olas
1/2 bundža iebiezinātais piens
1 glāze skābs krējums
1-2 ĒK kakao
1,5 glāzes miltu
1 TK sodas ar etiķi
Sastāvdaļas krēmam:
200 g sviests
1/2 bundža iebiezināts piens
1-2 ĒK kakao

Vafeļu trubiņas_1

Sastāvdaļas mīklai:
200 g sviests
1 glāze cukurs
5 olas
1 glāze piens
2-3 glāzes miltu
garšvielas /vanilīns, citrona miziņa vai kas cits/
Sastāvdaļas pildījumam:
1 bundžiņa kondensētā piena
1/2 glāzes piena
2 olas
1 TK miltu
Mīklas pagatavošana:
Saputo sviestu ar cukuru un putojot pievieno olas. Pieber miltus un pielej pienu.
cep gatavas un vēl karstas tin trubiņās.
Pildījuma pagatavošana:
Katlā sajauc 1/2 bundžas kondensētā piena ar pienu. Citā traukā iesit olas un saklopē ar otru 1/2 bundžiņu kondensētā piena. Pielej no katla pāris karotes piena un pieber miltus, samaisa. Katlu ar pienu liek vārīt un vārošā maisot lej iekšā sakultās olas.
Pilda neilgi pirms ēšanas.
Pilda

Vafeles_1

Sastāvdaļas:
250 g margarīns
1 glāze cukurs
1/2 glāze ūdens
3-4 olas
150-200 g miltu
Pagatavošana:
Margarinu ar cukuru un ūdeni karsē, kamēr margarīns izkusis. Tad visu atdzesē. Pēc tam piejauc miltus un olas. Visu sakuļ.

Krējuma vafeles

Sastāvdaļas:
1/2 glāze skāba krējuma
200 g cukura
250 g sviesta
5 olas
375 g miltu
sāls
1TK rīvētas citrona miziņas
1/2 TK soda
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru, pievieno pa vienai olai. Krējumā iemaisa soduun citrona miziņas, pievieno miltus un saputoto sviesta masu.

Smilšu vafeles_1

Sastāvdaļas:
175 g miltu
225 g margarīns
150 g cukurs
4 olas
4 ĒK konjaka
sāls
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus, sāli, konjaku un izkausētu atdzesētu margarīnu.

Trauslās vafeles_2

Sastāvdaļas:
1 glāze kartupeļu miltu
100 g margarīns
1/2 glāzes cukurs
3 olas
1 citrons
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru. Nedaudz atdzesē izkausētu margarinu un tad intensīvi maisot olu masai pielej margarīnu. Pievieno kartupeļu miltus, sarīvētu citrona miziņu un samaisa.
Avots: Padomjlaiku igauņu vafeļpannas instrukcija

Trauslās vafeles_1

Sastāvdaļas:
250 g kartupeļu miltu
225 g margarīns
175 g cukurs
3 olas
vanilīns
sāls
Pagatavošana:
Saputo margarīnu ar cukuru. Tad pievieno putojot pa vienai olai, sāli, vanilīnu un kartupeļu miltus.
Mīklu atstāj 'vēsā vietā uz 15 minūtēm un tad cep vafeļu pannā.

Sāļās vafeles

Sastāvdaļas:
2 olas
1 TK ķimeņu
150 g sarīvēta siera
150 g margarīns
2 glāzes miltu
1 glāze ūdens
soda, sāls
Pagatavošana:
Sajauc mīklu un liek 4 nelielas piciņas uz vafeļu pannas virsmas
Cep līdz gatavas.