Sastāvdaļas:
- 225 g rudzu miltu
- 75 g pilngraudu miltu
- 75 g viešu miltu
- 50 g kukurūzas miltu
- 140 ml remdena ūdens
- 140 ml remdena piena
- Pilngraudu milti apkaisīšanai
- 1 TK ķimeņu
- 2 TK sāls
- 1 paciņa sausā rauga (7 g )
vai 20 g svaigā rauga - 1 TK medus
Viegli ieeļļo cepešpannu. Bļodā iesijā visus miltus, pievieno ķimenes,
sāli un sauso raugu. Ja lieto svaigo raugu, sajauc ar medu un
ūdeni un atstāj 15 minūtes .
Maisot, pakāpeniski pievieno medu, ūdeni un pienu vai svaigā rauga maisījumu un pienu, līdz izveidojas mīksta mīkla.
Mīklu samīca aptuveni 5 minūtes, kamēr iegūst vienmērīgu un elastīgu mīklu. Apklāj
bļodu ar plēvi, kas iesmērēta ar eļļu, un atstājiet pusotras stundas siltā vietā uzrūgt.
Mīklu liek uz ar miltiem apkaisītas virsmas un veido ovālu kukuli. Lie kukuli uz sagatavotās pannas un uzsijājā pilngraudu miltus, apsedz ar ieeļļotu plēvi un ļauj stundu uzrūgt vai kamēr mīkla dubultojusies. Tikmēr
iesilda krāsni līdz 220°C.
Cep aptuvreni 30–35 minūtes vai kamēr maizei, piesitot pie pamatnes, ir dobja skaņa.
Avots: http://www.stollar.eu/ideas/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru