Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Kā izvēlēties arbūzu?

• Gatavam arbūzam vienmēr ir sausa „astīte”, taču tas ne vienmēr liecina par tā gatavību – arbūzs var būt norauts negatavs, bet „astīte” nokaltusi, to transportējot;
• Ja pa arbūzu uzsit ar plaukstu, skaņai jābūt klusai. Ja arbūzs skan – tātad tas nav gatavs;
• Ja, spiežot rokās, arbūzs nobrikšķ, tas liecina par tā gatavību;
• Labāks ir tas arbūzs, kam uz sāna ir dzeltens, nevis balts plankums;
• Ja arbūza mizai pārvelkot nagus, miziņas virsējā kārtiņa viegli atdalās, tad arbūzs ir nogatavojies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru