Sastāvdaļas:
500 g ķirbju
500 g biezpiena
100 g sviesta
4 olas
citrona miziņa
100 g cukura
rīvmaize
milti
2 saldskābi āboli
Pagatavošana:
Ķirbi sagriež ½ cm biezās šķēlēs, apviļā miltos un apcep sviestā.
Olu dzeltenumus saputo ar pusi cukura, pierīvē citrona miziņu. Pievieno samaltu biezpienu , atlikušo sviestu, gabaliņos sagrieztus ābolus, 2 ĒK rīvmaizes. Saputo olu baltumus ar otru pusi cukura un pusi no saputotajiem olu baltumiem pievieno masai.
Olu dzeltenumus saputo ar pusi cukura, pierīvē citrona miziņu. Pievieno samaltu biezpienu , atlikušo sviestu, gabaliņos sagrieztus ābolus, 2 ĒK rīvmaizes. Saputo olu baltumus ar otru pusi cukura un pusi no saputotajiem olu baltumiem pievieno masai.
Ietauko un izkaisa ar rīvmaizi veidni cepšanai. Kārtām liek ķirbju šķēles un biezpiena masu.
Virsu pārkaisa ar rīvmaizi, cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Veidni izņem un sacepumam pāri liek atlikušo saputoto olu baltumu.
Virsu pārkaisa ar rīvmaizi, cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Veidni izņem un sacepumam pāri liek atlikušo saputoto olu baltumu.
Turpina cept līdz kļūst viegli dzeltens.
Pasniedz ar svaigām sarīvētām ogām vai ogu mērci.
Pasniedz ar svaigām sarīvētām ogām vai ogu mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru