Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2012. gada 8. februāris

Kekss ar ķirbi

Sastāvdaļas:
1 glāze cukura
1 glāze manna
4-5 olas
50 g mīksta sviesta
1 kg ķirbis
Citrona miziņa
Cepamais pulveris
Rozīnes un/vai aprikozes
Ķirbja sēklas
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, bet olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
Rīvētiem ķirbjiem pievieno rozīnes, ķirbju sēkliņas, saputotos olas dzeltenumus, cepampulveri, sviestu un mannu. Iecilā saputotos olu baltumus.
Masu liek kēksa formā ar cauru vidu, pārkaisa ar kanēli un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 h. Gatavību pārbauda ar kociņu vai skaliņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru