Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

ābolu pīrāgs

No http://cook-house.net/sladkaya_vipechka/pirogi_i_ruleti/492-pirog-s-yablokami.html


Sastāvdaļas
- 3-5 vidēji lielu ābolu
- 300 gr miltu
- 200 gr sviesta
- 0,5 gl auksta ūdens
- 0,5 tējkarotes kanēļa
- 1/4 tējkarotes muskatrieksta
- 300 gr cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- nedaudz piena
- 1 tējkarote cepampulvera
- eļļa formas iesmērēšanai




Pagatavošana


Nedaudz pakausē sviestu. Samaisa bļodā miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, pievieno nedaudz ūdens un samīca visu līdz  mīkla atlec no rokām. Ja nepieciešams pievieno vēl ūdeni.
Iesmērē tortes formu ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi. 2/3 mīklas ieklāj formā līdz maliņu augšpusei.
Nomizotus un sagrieztus ābolus liek  bļodā. Apkaisa ar cukuru, pievieno nedaudz ūdens, muskatriekstu un kanēli. Visu samaisa un liek forma uz mīklas.
Gatavo pīrāga virsu. Atlikušo mīklu izrullē un sagriež strēmelēs. Strēmeles kārto uz pīrāga sākot no vidus un veidojot pinumu ( skat attēlu ).  No mīklas atlikumiem veido pīrāgam pa apli valnīti – bantīti.
 Pīrāgu apsmērē ar pienu.
 Ep 200grādos 30-40 minūtes. Vēlams uz apakšējā plaukta, lai virsa nepiedegtu. Gatavību nosaka ar kociņu.
Gatavu pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru