Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Siera torte /cepta/

Sastāvdaļas mīklai:
~ 300 g milti
250 g kefīrs
110 g cukurs
3 olas
1 TK soda
nedaudz kafijas
Sastāvdaļas krēmam:
500 g mascarpone
iebiezinātais piens ar cukuru ( vai putukrējums)
5-6 lieli banāni  
nedaudz vīnogas
nedaudz riekstu
kokosa Skaidriņas
nedaudz šokolāde var arī balto
Pagatavošana;
Olas sakuļ ar cukuru, ielej kefīru, samaisa, pieber sodu un miltus. Pusi ielej formā (kas ir iesmērēta ar sviestu). ep 20-25 min 220 grādu temperatūrā. Izcep 2 kārtas un tad abas pārgriež uz pusēm , sanāk 4 stāvi tortei.
Mascarpone samaisa mikserī ar iebiezināto pienu. Banānus sagriež ripiņās. Katru kūkas kārtu nedaudz apslaka ar kafiju, tad liek virsu banānus un krēmu. Tad liek nākošo kūkas kārtu un atkārto to pašu. Tā līdz 4. kārtai. Kad liek 4. ripu, tai virsū smērē mascarpone krēmu, vīnogas pārgriež uz pusēm un ar tām veido dekoru. Tad pa virsu ber samaltus riekstus, kokosu skaidiņas un uzrīvē šokolādi. Tad atlikušās  banānu ripiņas pielipina apkārt tortei, kas iepriekš bija sasmērēta ar krēmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru