Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Filadelfijas siera kūka

Sastāvdaļas:
230 g sviests, sasildīts līdz istabas temperatūrai
200g labi sviesta cepumi (12% tauku saturs, piem. Balzen Butterkekse)
ja vēlas: 2...3 ēk kakao
1 kg Filadelfijas siera
2 olas
100...150 g cukurs
3 ēk milti
ja vēlas: vaniļa
Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti
26 cm tortes forma
Cepeškrāsni ieslēdz uz 200°C.
Cepamais papīrs
Gatavošana
Mīkla:
Cepumus smalki sadrupina (gandrīz kā miltus).
No cepumiem un sviesta [un kakao] pagatavo mīklu. Tortes formu ieziež ar sviestu (vai labāk: malu ieziež ar sviestu, bet pamatni pārklāj pāri malām ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež).
Mīklu vienmērīgi izrullē formā. Ļoti noder mazais rullītis no silikona.
Pildījums
Sieru, cukuru, olas, miltus [un vaniļu] samaisa viendabīgā masā. Siera masu, izberžot caur sietu, liek uz mīklas, izlīdzina.
Cep apm. 30 minūtes. Cepšanas laikā no formas var pilēt izkusis sviests. Varbūt kaut ko vajadzēs palikt apakšā, lai uzķertu taukus. Ja forma blīva, varbūt nekas nepilēs.
Kārtīgi atdzesē.
Mīkla turēsies kopā arī ar mazāk sviesta, bet tad mitrums no pildījuma varētu sasūkties mīklā.
 Avots: http://manavirtuve.lv/Filadelfijas_siera_k%C5%ABka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru