Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Siera kūka / necepta/

No http://www.draugiem.lv/group/16006575/?t=1&search=siera+k%C5%ABka


Izejvielas
100 g cepumu Selga
50 g izkausēta sviesta
400 g baltās šokolādes
300 g saldais krējums
250 g filadelfijas
250 g maskarpone , var būt viena veida

mērce 300 ogas var aī saldētas
50 g cukura
1 ēd.k citrona sula
mērcei jābūt skābenai

Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, izklāj formā(apm 20 cm diametrā) un ieliek ledusskapī , kamēr gatavo pārējo.
Salauž šokolādi gab un izkausē ūdens peldē. Saputo putukrējumu un tad pieliek sieru - samaisa un piejauc atdzisušu šokolādi. samaisa visu un tad liek formā un atpakaļ ledusskapī. Vari gatavot dienu iepriekš vai vismaz 3 -4 h iepriekš


Garšo tieši tāpat kā Staburadzes siera kūka.
Nepieciešams:
200 g cepumu
125 g kausēta sviesta
250 g Philadelphia krējumsiers (var Mascarpone sieru)
400 g kondensētā piena ar cukuru
2 TK rīvētas citrona miziņas
80 ml citrona sulas( ja grib skābāku, tad 2 citronu sula)
1 TK želatīna
1 ĒK ūdens
Gatavošana: Cepumus sasmalcina līdz rīvmaizes konsistencei. Pievieno sviestu, maisa, kamēr masa ir vienmērīga. Šo masu vienmērīgi izklāj pa 21 cm kūkas veidnes malām un uz dibena (var izmantot, piemēram, glāzi ar plakanu dibenu). Apsedz un ledusskapī saldē 30 minūtes, kamēr stingra. Pa to laiku sieru ar mikseri kuļ, kamēr tas kļūst vijīgs, pievieno kondensēto pienu, miziņu un sulu, puto, kamēr masa vienmērīga. Želatīnu izšķīdina, nedaudz karsējot (piemēram, ūdens peldē), tad atdzesētu pievieno siera masai. Siera masu lej veidnē un ledusskapī atdzesē 3 stundas vai pa nakti. Var gatavot arī ar biezpienu, ko vispirms sablenderē, taču ar krējumsieru noteikti būs garšīgāk. Un cepumu vietā var izmantot sadrupinātu tortes biskvītu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru