Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Ābolkūka /ātrā/

Sastāvdaļas:
250 g margarīns
2 glāzes milti
1 glāze skāba krējums
sāls
āboli
cukurs
kanēlis
1 ola
Pagatavošana: Margarīnu sarīvē skaidiņās, pievieno 2 glāzes miltus, 1 glāzi skāba krējuma un nedaudz sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu pārdala to 2 daļās, katru saveļ lodē un liek uz ½ stundu ledusskapī. Katru daļu plāni izrullē un vienu rullējumu uzliek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus ābolus, kas sajaukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.
Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu un cep 250°C temperatūrā līdz garoziņa kļūst zeltaini brūna.
Ideja ņemta no: http://www.receptes.lv/receptes/atra-abolkuka-2/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru