Sastāvdaļas:
70 g sviests
70 g cukurs
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarotes soda
170 g milti
2 āboli (vai 2 glāzes rabarberu)
cukurs
70 g cukurs
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarotes soda
170 g milti
2 āboli (vai 2 glāzes rabarberu)
cukurs
kanēlis
nedaudz krējuma
nedaudz krējuma
Mannas biezputrai:
2 glāzes piens
4 ēdamkarotes manna
1 olas dzeltenums
70 g sviests
vaniļas cukurs
4 ēdamkarotes manna
1 olas dzeltenums
70 g sviests
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 grādiem.
Sajauc mīklu no sviesta, cukura, olas dzeltenuma, sodas un miltiem.
Mīklu ieklāj nelielā tortes formā.
Mīklu ieklāj nelielā tortes formā.
Izvāra mannas biezputru, iejauc tajā olas dzeltenumu, sviestu, un pievieno vaniļas cukuru.
Biezputru liek virsū mīklai.
Uz mannas biezputras kārtas uzklāj kārtu ar sagrieztiem āboliem un uzkaisa nedaudz ar kanēli samaisīta cukura.
Cep 180 grādos aptuveni 35 minūtes. Kad atdziest apsmērē ar skābu krējumu, kas sakjaukts ar cukuru.
Receptes oriģinālu skatīt: http://www.upenes.com/2011/10/19/loti-vienkarsa-torte/
Receptes oriģinālu skatīt: http://www.upenes.com/2011/10/19/loti-vienkarsa-torte/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru