Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Ābolu kūka ar mannas biezputras pildījumu.

Sastāvdaļas:
70 g sviests
70 g cukurs
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarotes soda
170 g milti
2 āboli (vai 2 glāzes rabarberu)
cukurs
kanēlis
nedaudz krējuma
Mannas biezputrai:
2 glāzes piens
4 ēdamkarotes manna
1 olas dzeltenums
70 g sviests
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 grādiem.
Sajauc mīklu no sviesta, cukura, olas dzeltenuma,  sodas un miltiem.
Mīklu ieklāj nelielā tortes formā.
Izvāra mannas biezputru, iejauc tajā olas dzeltenumu, sviestu, un pievieno vaniļas cukuru.
Biezputru liek virsū mīklai.
Uz mannas biezputras kārtas uzklāj kārtu ar sagrieztiem āboliem un uzkaisa nedaudz ar kanēli samaisīta cukura.
Cep 180 grādos aptuveni 35 minūtes. Kad atdziest apsmērē ar skābu krējumu, kas sakjaukts ar cukuru.
Receptes oriģinālu skatīt: http://www.upenes.com/2011/10/19/loti-vienkarsa-torte/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru