Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Banānu - karameļu kūka


Izejvielas:
150 g sviesta
20 g baltā cukura
20 g brūnā cukura
150 g miltu
30 g rīsu miltu /vai maltu rīsu /vai mannas
Nedaudz vaniļas cukurs 
1,5 bundžiņas iebiezinātā piena
400 g saldā krējuma
1TK šķīstošās kafijas
1 ĒK cukura / putukrējumam/

Pagatavošana:
Ūdens peldē vāra karameli - iebiezināto pienu ar cukuru apmēram divas ar pusi stundas.
Sviestu sakuļ ar balto un brūno cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojam izsijātus miltus  un kādus rīsu miltus un samaisa. Ja ir laiks ieliek vismaz uz ½ stundas ledusskapī.
Tad liek tortes formā, kuras apakšā ieklāj cepampapīru. Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep 140-150 grādos kādas 40 -50 minūtes, kamēr zeltaini brūna.
Uz atdzesētas tortes pamatnes uzklāj ~1- 1,5 kārbas novārīto karameli, tad kārto ripiņās sagrieztus banānus un pa virsu putu krējumu, kurā pēc receptes pašās putošanas beigās ielej vienu tējkaroti šķīstošas kafijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru