Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Variācijas par ceptu Camembert sieru

1.variants - cep ar visu groziņu ( iepriekš izņem iesaiņojumu) cepeškrāsnī 8-10 minūtes, tad izņem ārā, ar nazi vidū krusteniski iegriež un uzloka maliņas. Pēc tam cep vēl 5-7 min.
2.variants - bez groziņa cep krāsnī uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru vai ietaukotā stikla formā 200 grādos 10 minūtes

3.variants - sagriež daiviņās, apviļā alus mīklā ( Sakuļ 1 olu, pievieno 150g miltus, sāli, cukuru, Worchester mērci un maisot lēnām pievieno 100 ml alu. Mīklai jāsanāk viendabīgi mīkstai)  un cep lielā eļļas daudzumā uz pannas
4.variants - cep panētu eļļā uz pannas (Sieru sagriež  trīsstūrīšos. Katru gabaliņu panē miltos, sakultā olā, pēc tam rīvmaizē, kas samaisīta ar riekstiem vai mandelēm)
5.variants - sagrieztu ātri apcep sviestā uz pannas ( 1 min katrai pusei)
Citi noderīgi ieteikumi
Panēšanai lietojamiem miltiem var pievienot piparus.
Sieru pirms cepšanas ledusskapī labi atdzesē un pēc nopanēšanas vēlreiz 15 minūtes atdzesē.

Pasniedz:
  • Vesela siera miziņu krusteniski iegriež un pavelk uz malām, lai vieglāk tikt klāt mīkstajam viducītim, tad var tajā mērcēt pitas maizīti
  • liek gabaliņus uz tostermaizes, pārlej ar kādu no piedevām
  • veselu sieru pārlej ar kādu no ieteiktām piedevām un griež sieru daiviņās
Piedevas ceptajam sieram:
  • krāsnī ar ķiplokiem un eļļu apgrauzdēta pitas maizīte
  • jāņogu - mango salsa
  • konjaka - brūkleņu mērce
  • brūkleņu ievārījums
  • cepti bumbieri/āboli
  • medus
Cepti bumbieri:
Bumbierus/ābolus sagriež šķēlēs un grilē uz pannas cukurā jeb karamelizē. Sieram un bumbieriem pārlej medus mērci. Maisījumu gatavo katliņā vai pannā, karsējot medu kopā ar nelielu daudzumu ruma, kanēli, svaigu citrona sulu un grauzdētiem ciedru riekstiem
 Salsa:
Nomizo 1 mango un sagriež mazos kubiņos, sajauc ar 60 g jāņogu, 1 laima sulu un sarkanajiem pipariem.
 Konjaka mērce
Saputo saldo krējumu, pievieno brūkleņu želeju pēc garšas un pielej nedaudz konjaka.
Melleņu mērce
Katliņā ieber mellenes un pielej baltvīnu un cukuru. Uz lēnas uzguns vāra, līdz mellenes gandrīz izšķīdušas.

Idejas šai ziņai ņemtas no:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru