Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Kraukšķīgie cepumi no uzpūstajiem rīsiem

Sastāvdaļas
80 grami uzpūsto rīsu
2 ĒK linsēklu
2 ĒK sezama sēkliņu
2 ĒK ūdens
50 grami saulespuķu sēklu
50 grami kokosriekstu skaidiņu
50 grami mandeļu
100 grami sviesta
7 ĒK tumšā cukura sīrupa
Pagatavošana
Linsēklas un sezama sēkliņas aplej ar divām ēdamkarotēm ūdens.
Traukā ber uzpūstos rīsus, saulespuķu sēkliņas, kokosriekstu skaidiņas un smalki sakapātas mandeles.
Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu kopā ar tumšo cukura sīrupu viendabīgā masā.
Pieber izmērcētās sēklas.
Sausā maisījuma traukā ielej silto sviesta un cukura sīrupa masu un rūpīgi samaisa. Masu ieklāj silikona vai citā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
Nolīdzina un liek cepties 200 grādos uz 20 minūtēm. Pietiek cept, kad cepamais kļūst drusku zeltains un saķep kopā. Atdzisušu griež gabaliņos.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru