Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Musli/auzu pārslu cepumi

1.variants
Sastāvdaļas:
~3 glāzes musli vai 2 glāzes auzu pārslu
50 g sviesta
1 ĒK brūnā cukura
1ĒK miltu
½ TK cepampulvera
rozīnes
1 ĒK medus
3-4 olu baltumi
sagrieztas žāvētas plūmes un aprikozes (ja izvēlas auzu pārslas)
dažādas sēkliņas ( ķirbju, sezama, saulespuķu)
rieksti pēc izvēles
Pagatavošana:
Olu baltumus viegli sakuļ un samaisa ar izkausētu sviestu, pēc kārtas pievieno medu, musli, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, cukuru, rozīnes un piedevas. Visu samaisa un, ja liekas par biezu, pievieno pienu. Masu liek piciņās uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru vai arī izlīdzina 1-1,5 cm biezā kārtā. Cep 180 grādos 15-20 minūtes. Ja cep plāksnē, tad to vēl siltu sagriež gabaliņos.

2.variants
/Šo noskatījos 1Baltijas kanāla rīta raidījumā. Vēl neesmu mēģinājusi, bet, lai nepiemirstos, tad pierakstu./
Sastāvdaļas:
2 glāzes auzu pārslu
1 ĒK brūnā cukura
1 TK parastā cukura
½ TK cepampulvera
vīnogas vai rozīnes
žāvētas plūmes un aprikozes/ sagriež/
1 sagriezts svaigs ābols
kanēlis
3-4 olu baltumi
Pagatavošana:
Samaisa auzu pārslas ar cepamo pulveri, brūno cukuru un svaigajiem un žāvētajiem augļiem, pievieno nedaudz kanēļa. Saputo olas baltumu ar cukuru stingrās putās. Sajauktas auzu pārslas ber olu baltumos un uzmanīgi samaisa. Masu liek iesmērētās mafinu formiņās. Cep 180 grādos 10-15 minūtes. Gatavu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

1 komentārs: