Viens kilograms rupjo kviešu miltu, 300 g burkānu, 300 g ķirbja, pusglāze cukura, sauja žāvētu ābolu, 1/4 paciņas rauga.
Svaigus burkānus un ķirbjus smalki sarīvē, piemīca miltus, izmērcētus žāvētus ābolus, ar cukuru uzbriedinātu raugu, liek siltā vietā uzraudzēt. Veido kukulīšus, kurus uz pannas vēl uzbriedina, pārziež ar olu vai stipru kafiju, cep uzkarsētā cepeškrāsnī.
Gatava maize ir valga, salda un dzeltena. Mīklai ķirbjus un burkānus var pievienot arī vārītus, bet aromātiskāka maize būs no svaigiem. Rupjo kviešu miltu vietā var lietot arī baltos kviešu miltus.
Svaigus burkānus un ķirbjus smalki sarīvē, piemīca miltus, izmērcētus žāvētus ābolus, ar cukuru uzbriedinātu raugu, liek siltā vietā uzraudzēt. Veido kukulīšus, kurus uz pannas vēl uzbriedina, pārziež ar olu vai stipru kafiju, cep uzkarsētā cepeškrāsnī.
Gatava maize ir valga, salda un dzeltena. Mīklai ķirbjus un burkānus var pievienot arī vārītus, bet aromātiskāka maize būs no svaigiem. Rupjo kviešu miltu vietā var lietot arī baltos kviešu miltus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru