Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2011. gada 28. septembris

Kūka ar dzērveņu krēmu

Avots: 24.09.2011. LNT rīta raidījums Lapsa virtuvē
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
3 olas, 3 ĒK cukura, 3 ĒK miltu ( mazajai formai~25 cm diametrā)
Krēmam:
200 g dzērveņu sula ( var arī jāņogu, aveņu vai jebkuru citu sulu)
2 ēdamkarotes cukura
15 g želantīna
500 g salds krējums ( labāk lauku)
Želantīnu izmērcē un izkausē ūdens peldē līdz nav kunkuļains. Pievieno remdenai dzērveņu sulai.
Saputo ar 1 ĒK cukuru 200 g saldā krējuma. Lēni lej iekšā padzesētu dzērveņu sulu. Visu iecilā.
Izcep biskvītu un pārgriež uz pusēm, lai 2 ripas. Liek formā vienu no ripām. Virsū klāj 1/2 no krēma. Tad otru ripu un atkal krēmu. Visu uz 2-3 stundām ledusskapī.
Kad torte sastingusi, noņem formas malas un tortei pa virsu klāj ar 1 ĒK cukura saputotu atlikušo putukrējumu. Rotā ar ogām vai ko citu, ko vēlas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru