250.ml saulespuķu eļļas,
1kg aitas vai liellopu gaļas,
1kg sīpolu,
1kg burkānu,
1kg garo rīsu,
garšvielas: sāls, pipari, ķiploki, safrāns, kaltētas bārbeles, u.c. pēc pašu ieskatiem
Rīsus traukā pārlej ar karstu ūdeni, atstāj uzbriest. Biezsienu katlā sakarsē eļļu, ieliek gabaliņos sagrieztu gaļu un apmaisot cep līdz gaļa paliek brūna, tad pievieno stienīšos sagrieztus burkānus, cep un kad burkāni apcepušies pievieno rupji sagrieztus sīpolus, kad arī tie ir apcepti, pieber sāli u.c. garšvielas izņemot ķiplokus.
Ar karoti katlā nolīdzina sacepumu un tad uzmanīgi liek virsū rīsus, pārlej ar ūdeni, tik cik tilpums bija rīsiem. Uzliek vāku un uz ļoti mazas uguns nemaisot sautē nedaudz vairāk par vienu stundu.
1kg aitas vai liellopu gaļas,
1kg sīpolu,
1kg burkānu,
1kg garo rīsu,
garšvielas: sāls, pipari, ķiploki, safrāns, kaltētas bārbeles, u.c. pēc pašu ieskatiem
Rīsus traukā pārlej ar karstu ūdeni, atstāj uzbriest. Biezsienu katlā sakarsē eļļu, ieliek gabaliņos sagrieztu gaļu un apmaisot cep līdz gaļa paliek brūna, tad pievieno stienīšos sagrieztus burkānus, cep un kad burkāni apcepušies pievieno rupji sagrieztus sīpolus, kad arī tie ir apcepti, pieber sāli u.c. garšvielas izņemot ķiplokus.
Ar karoti katlā nolīdzina sacepumu un tad uzmanīgi liek virsū rīsus, pārlej ar ūdeni, tik cik tilpums bija rīsiem. Uzliek vāku un uz ļoti mazas uguns nemaisot sautē nedaudz vairāk par vienu stundu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru