Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

trešdiena, 2011. gada 28. septembris

Sulīgais steiks ar grilētiem kartupeļiem

avots: 25.09.2011 LNT raidījums Lapsa virtuvē
Sastāvdaļas
Liellopa fileja
marinādei:
60 g olīveļļa
80 g degvīns
pētersīļi
timiāns
3 daiviņas ķiploks
pipari
čilli pipari
rozā pipari ( sarīvē piestā)
sāls
Mērcei;
120 g apelsīnu sula
100 g ( 4 ĒK ) pūdercukura
200 g dzērvenes

Gaļu sagriež 2-3,5 cm ( pēc izvēles)  vienāda biezuma šķēlēs. Marinē 3 dienas ledusskapī vai, ja vajag ātrāk, tad 3 st. iztabas temperatūrā.
Kartupeļus sagriež 4 gareniskās daivās. Pārber sāli, piparus, pārlej eļļu.Samaisa un liek 180 grādos cept uz restēm, apakšā paliekot pannu, kur satecēt šķidrumam. Jāatstāj vieta gaļas šķēlēm. Kad kartupeļi brūni uz pannas nedaudz aprauj ( viegli apcep) gaļu. Liek uz restēm pei kartupeļiem un cep ~ 3 minūtes.
Mērces sastāvdaļas sablenderē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru