Sastāvdaļas:
200 g cepumu
125 g kausēta sviesta
250 g Philadelphia krējumsiers (var Mascarpone sieru)
400 g kondensētā piena ar cukuru
2 TK rīvētas citrona miziņas
1 - 1,5 citrona sula
1 TK želatīna
1 ĒK ūdens
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina līdz rīvmaizes konsistencei. Pievieno sviestu, maisa, kamēr masa ir vienmērīga. Šo masu vienmērīgi izklāj pa 21 cm diametra kūkas veidnes malām un uz dibena. Apsedz un ledusskapī saldē 30 minūtes, kamēr stingra. Pa to laiku sieru ar mikseri kuļ, kamēr tas kļūst vijīgs, pievieno kondensēto pienu, pierīvē citrona miziņu un pievieno citrona sulu, puto, kamēr masa vienmērīga. Želatīnu izšķīdina, nedaudz karsējot (piemēram, ūdens peldē), tad atdzesētu pievieno siera masai. Siera masu lej veidnē un ledusskapī atdzesē vismaz 3 stundas. Krējumsiera vietā var lietot biezpienu, ko vispirms sablenderē. Un cepumu vietā var izmantot sadrupinātu tortes biskvītu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru