Par mani

Esmu Omamma. kas cenšas dzīvot zaļāk un priecāties par katru mirkli

piektdiena, 2011. gada 30. septembris

Ziemas gardie salāti


1kg. bietes (vārītas, sarīvētas)
1kg.antonovkas(tīrītas,sagrieztas)
1kg burkāni (tīrīti, sarīvēti)
1kg sīpoli (iztīrīti, sagriezti salmiņus)
300 - 400 gr .eļļa
2.ēd/k sāls
ūdens līdz 0.5
Burkānus ar sīpoliem apcep. Katlā liek bietes + antonovku + apceptus burkānus ar sīpoliem, pievieno eļļu + sāli + pievieno ūdeni un visu sautē 30 min. Karsto masu liek burkās un aizvāko .
 2.variants
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/daba/174839-naujene_izaugusi_simtiem_kirbju
Sešām puslitra burciņām gardo ziemas salātu, būs nepieciešami 2 kg ķirbja, 1 kg saldās paprikas, 1 ķiploka galviņa, 2 ēd.k. sāls, 1 gl cukura, 1 bundžiņa tomātu mērces, 1 gl saulespuķu eļļas un 100 g 9% etiķa. Visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, samaisa un sautē aptuveni stundu. Kad dārzeņi jau gatavi, pievieno etiķi, apmaisa, nedaudz pasutina un liek burciņās.

3.variants
6 dārzeņus pa kilogramam. (iesākumā var pietikt ar puskilogramu, jo griešanai aiziet pamatīgs laiks) Būtībā ir vienalga, kādus, bet izskata un garšas ziņā šī ir ļoti laba kombinācija. Kabaci var aizstāt ar gurķi.
kāpostu
burkānus
kabaci
tomātus
papriku
sīpolus
1 glāze cukura var ari nedaudz mazāk, ja nepatik tik salds
1,5 glāze eļļas
3 ēd.k. esences
3 ēd.k. sāls

Visu sagriež. Burkānus sarīvē. Man ir iegādāts tas burkānu griežamais, ko pārdod šad tad onkulis gadatirgos, to arī izmantoju. Nevajag pārāk kapāt, bet nu vajag sagriezt, tā, lai viss var pavārīties. Visu saliek katlā, pievieno marinādes garšvielas un vāra 40 minūtes.
Pilda salātus burciņās. pašā virsū cenšas līdz augšai uzliet to šķidrumu, kas rodas, kad vāra, lai burka pilnīgi pilna un skrūvē vāku ciet. Sanāk ~10 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru